ćwiczymy z kolega juz od jakiegoś czasu i jakoś nie możemy sie zdecydować na jakiś konkretny plan( z silownia mamy kontakt juz od kilku lat -sport, ale wczesniej było to silownia 9x w tyg ,bieganie ,plywanie itp -glownie kondycja ) aktualnie robimy solownie takim planem :poniedzialek :plecy 2x1 drazek 2x1 ściągnie wyciągu gornego za kark 2x1 wyciąg dolny jednorącz ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa )2x1 dociąganie sztangi do klatki lezac wtorek :klatka2x1 sztanga poziom2x1 sztanga skos w gore około 45 stopni 2x1 hantle plaska 2x1 hantle skos w gore 2x1 porecze 2x1 hantle skos w dol czwartek : ręce 2x1 uginanie ramion sztanga prosta (bic) podchwytem2x1 uginanie ramion sztanga prosta nachwytem 2x1 uginanie ramion hantlami na przemian na ławce skośnej ( do pełnego wyprostu ramion )2x1 uginanie ramion modlitewnik 2x1 wyciskanie francuskie jednoracz(tric)4x1 ściąganie wyciągu gornego stojąc ( tric )2x1 porecze pićtek lub sobota : barki 2x1 unoszenie sztangi(do lini barkow )2x1 unoszenie hantli (do lini barkow)2x1 unoszenie na maszynie ( nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa )nogi i brzuch robimy każdego dnia ( z tych czterech treningowych ) serie i powtorzenia w zależności od checi,potrzeb itp a teraz główne pytania :Czy lepiej robić po 2 serie i wiecej cwiczen czy tez wiecej serii a mniej cwiczen ??Jak wykonywać ruchy :w dol i w gore szybko , wolno lub w dol szybko a w gore wolno lub na odwrót ?? ( jakie przynoszą najlepsze efekty )nie używamy zadnych supli.
masa idzie bardzo łatwo ( przez 2 miesiące około 7-8 kg moze wiecej dawno na wadze nie byłem )przez zimę chcemy robić glownie masę a około marca-kwietnia zaczynać rzeźbić -ja aktualnie około 9 kg kolega aktualnie około 92-3 zostawić ten plany czy tez zapomnieć o nim i znaleźć coś innego ??