Autor Wątek: LAPA  (Przeczytany 6350 razy)

Feed-Uoldy

• Użytkownik
  • **
LAPA
« dnia: Luty 04, 2016, 10:18 »
doszły mnie sluchy ze najlepiej wchodzi przy szybkim skurczu i dlugim rozkuczu... tak jest tylko w przypadku lapy czy moze ogolnie.....?a i podobno nie mozna robić podczas jednego treningu bicepsu i tricepsu.... czy to prawda...?pS.
a tak wogole jakie są najlepsze cwiczenia na cala Lape....z gory dzieki i pozdrawaim

scric-Lent

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2016, 10:28 »
mozna ćwiczyć triceps i biceps na jednym treningu.mozna w tym wypadku robić superserie.....na cala lape najlepsza jest chyba właśnie super seria.
Jak zalezy ci na lapie, to zrob piorytet na lapy( dobry jest w podwieszonych)

Feed-Uoldy

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2016, 10:49 »
a mógł bys mnie wtajemniczyc... co to jest super seriażi o co chodzi z tym podwieszony,... ?

scric-Lent

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2016, 11:06 »
3.
Metoda super-serii.Super seria składa sie z kilku cwiczen na dwie lub wiecej grupy mięśniowe wykonywanych kolejno po sobie (bez odpoczynku). Po wykonaniu cwiczen na jedna grupę miesniowa wykonujemy cwiczenia na scric-Lenta grupę miesniowa itd.
Obciazenia, jakie do tych serii stosujemy, powinny sie wahać od umiarkowanych do duzych, a przerwy miedzy seriami od 2 do 5 minut, w zależności od poddawanych cwiczeniom grup mięśniowych i wielkości używanych ciezarow.Przyklady super-serii na bicepsy i tricepsy:-unoszenie przedramion ze sztanga stojąc + francuskie wyciskanie sztangi lezac.
 by:Momento_Mori przykład całego treningu ramion tej metodzie: PONIEDZIALEK – Biceps, triceps – w superseriach wg Radka Słodkiewicza Super seria 1-uginanie ze sztanga i wyciskanie w wąskim chwytem - 4 serie x 5-8 Super seria 2-uginanie ze sztangielkami i wyciskanie francuskie lezac - 4 x 8-1 Super seria 3-uginanie ze sztangielkami w na ławce skośnej i prostowanie na wyciągu 3 x 10-12 Super seria 4-uginanie na modlitewniku jednorącz i prostowanie jednorącz w opadzie tułowia ze sztangielka 2x15 by:Lee Podwieszone.
są to NAJWARZNIEJSZE tematy w dziale(w tym wypadku trening) zamieszczone na samej gorze dzialu.

Feed-Uoldy

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2016, 11:14 »
-uginanie ze sztanga, -uginanie ze sztangielkami, te uginanie, to chodzi o zwykle stanie (w pozycji pionowej) (ewentualnie pod sciana) tak ?-uginanie ze sztangielkami w na ławce skosnej-prostowanie na wyciagui to wyzej... jak mógł bym prosić Cie o przyblizenie...pS.
sory ze tak marudze... ale jakoś nigdy nie przykładałem sie do tych wszystkich nazw cwiczeni... znam tylko podstawowe :unsure: /

scric-Lent

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2016, 11:15 »
te cwiczenia masz wszystkie opisane w ATLASIE CWICZEN., który jest na forum.
 41.0tu wszystko znajdziesz  ;D P.S.
jak mozna stać inaczej niz pionowo?? hehe

Rączka-Pau

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2016, 11:19 »
lepiej to cwiczenie wchodzi jak sie stoi poziomo /

PetardaCall

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2016, 11:26 »
kiedyś domowym sposobem (nie mialem jeszcze lawki) robiłem uginanie stojąc w oparciu o jakas np deske.Daje to efekt podobny do uginania siedząc na ławce na dużym skosie.Dobrze eliminuje niepotrzebne ruchy tułowia (i raczej nie jest to stanie w pionie )

scric-Lent

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 04, 2016, 11:30 »
color #FF0000hehe, to musialo fajnie wygladac.

PetardaCall

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 04, 2016, 11:34 »
Ale działało //:-D :-D /

scric-Lent

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 04, 2016, 12:02 »
nie wątpię /

Raphael1970

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 04, 2016, 12:40 »
widać po lapie:D , ja bede musial zastowsowac superserie

PetardaCall

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2016, 12:54 »
Lapa jest nieaktualna Nigdy superserii na lapy nie robiłem (moze kiedys...).

EAmorka

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 04, 2016, 13:07 »
PetardaCall to wes powklejaj swoje zdjęci my z chęcią obejzymy

PetardaCall

• Użytkownik
  • **
LAPA
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 04, 2016, 14:33 »
To jest forum kulturystyczne a nie stronka fanów sumo wiec fot nie bedzie //:-D :-D (poza tym nie mam skłonności ekshibicjonistycznych )

Tags: