Autor Wątek: Rada dla poczatkujacego mnie  (Przeczytany 6029 razy)

MartinezCo

• Użytkownik
  • **
Rada dla poczatkujacego mnie
« dnia: Luty 08, 2016, 16:54 »
Otoz sprawa jest taka, ze chciałbym sie poradzić Was o trening dla mnie.
Chodzi glownie o zbicie wagi, a kiedy to osiagne, to sila.
Mam 178cm wzrostu i ok 87 kg wagi a do dyspozycji chantle(tak to sie pisze? ) sztuk dwa + 15 kg nakładu do nich, chec zmian oraz zupełny brak pojecia o treningu na sprzecie:D Pare lat ćwiczę sztuki walki, ale mam kiepska przemianę materii i najwyzej, jeśli nie tyje, utrzymuje stala wage :evil: . Jem raczej mało w stosunku do znajomych, dlatego postanowiłem coś zmienic:D Wiec czekam na propozycje cwiczen:D

KERSTIN

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2016, 17:10 »
poszukaj sobie diety PNphpBB2&file viewtopic&t 3884 ...iewtopic&t 3884
zacznij robić 6w http://img249.echo.cx/my.php?image=a6w2nl http://img249.echo.cx/my.php?image=a6w2nl i te aeroby cale .A co do hantelkow to dwoma raczej za dużo nie zrobisz

Cirdyvo-Cl

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2016, 17:35 »
potrzebujesz jeszcze sztangi i ławeczki
masz w sumie 15kg obiazenia ?

MartinezCo

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2016, 17:50 »
15 kg ma caly zestaw: 2 male gryfy + naklad+ nakretki.
Jaki jest koszt ławeczki i sztangi? Ale nie wypasnej, ale nie takiej zeby sie laweczka zlozyla.
No i mniej wiecej cena obciazenia na sztange.

Cirdyvo-Cl

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2016, 21:11 »
czyli jak założysz na dwie hanteli to masz 7,5 kg na stronie, a sam ważysz 87kg, chyba juz sam rozumiesz jak to wydlada jak chłop prawie 90kg macha 7,5 kg hantelkami

ławkę popronuje zrobić samemu, a obiazenie orginalne ze sklapu jest bardzo drogie

xXxHebblethxXx

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2016, 22:02 »
Tu masz linka do schematów
 PNphpBB2&file viewtopic&t 4072 4072

KERSTIN

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2016, 23:02 »
obciazenie mozna BARDZO prosto zrobić samemu.
gryf to moze byc zwykla rurka.
A co do obciazenia to idź na zlom za grosze kup kilkanaście bebnow samochodowych zalej betonem pomaluj i obciazenie masz gotowe ) jedyny minus takiego obciazenia to to ze jest dość duze

Raymund0

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2016, 23:51 »
ten nick to na fasce wymysliles?

KERSTIN

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2016, 00:01 »
ten nick to na fasce wymysliles? to do mnie

murray

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2016, 00:06 »
e moim zdaniem możesz zacząć juz cwiczyc, ja podobnie zaczynałem z tym ze mialem 1 hantelke, na poczatku ćwiczysz pompki, brzuszki, hantelka bicepsy na zmianejesli nie masz kasy na obciazenia, barki tez możesz na zmiany hantelka, dajecie mu otuchy, chłopak zaczyna podbnie jak i ja .powiem Ci Zamaskowany, ze na 1 hantelce doszedłem do jakichś 38 cm w bicu, wiec chyba mozna.... wiesz nie będziesz super kulturysta z takim sprzetem, ale zaręczam ze mozna tym ćwiczyć na poczatku , powodzenia!!

MartinezCo

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 09, 2016, 00:06 »
Dzieki chlopaki, na dniach mam zamiar ułożyć diete, jakbym mial jakieś wątpliwości to uderzam na forum.
Na razie bede ćwiczył jak napisał murray.
Super kulturysta nie chce byc, po prostu dobrze wyglądać i komfortowo czuc sie we wlasnym ciele:D Jeszcze mam pytanie: czy mógłby ktoś mi jakoś sensownie rozpisac, jak wpleść i w jakich ilosciach hantle w to aero 6 weideraż ćwiczyć to osobno? I co w ogole mozna ćwiczyć hantlami poza biceps, triceps i bark( btw jak wyglada cwiczenie hantlem na bark)?

CHIPPIND

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 09, 2016, 01:10 »
 modload&name News&file article&sid 10&mode thread&order 0&thold 0&thold

murray

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 09, 2016, 14:09 »
na barki cwiczenia:
wyciskanie zlonierskie (chyba tak to sie nazywa) stoisz i hantla do gory i w dol
podnoszenie hantli na prostym reku w przodzie i z boku
to takie podstawowe, zobacz sobie w atlasie jest link po lewej stronie na głównej stronie,
jedna hantla możesz ćwiczyć również triceps np wyciskanie zza glowy, kaptury to na upartego jedna hantla tez, ale nie wiem czy to nie wpłynie jakoś wyjątkowo zle na kręgosłup takie niesymetryczne poruszanie barkami, popatrz w atlas cwiczen tak jak mowie, tam masz wszystko napisane jakie ruchy wykonywać i nawet takie ruchome fotki są
edit: łonny mnie ubiegl, ale możesz wejsc również w ten atlas cwiczen gdzie są takie filmiki

MartinezCo

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 09, 2016, 14:18 »
Mam takie pytanko: jeśli chce schudnąć to ile gram BTW powienienem przyjąć na kg masy cialaż

MartinezCo

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 09, 2016, 14:23 »
W sumie najlepiej to jakby ktoś sie szarpnął i ułożył mi ta dietę bo jakoś sobie nie radze:

Tags: