Mam takie pytanie, ćwiczę juz około 2lat i tak naprawdę nie mialem jeszcze konkretnych zmian w treningu, wiadomo zmieniało sie jedne cwiczenia na inne ale bez zadnego konkretnego terminu i mam takie pytanie.
właśnie zdecydowałem sie na wziecie HMB i zamierzam zrobić kilku miesięczny cykl i zastanawiam sie nad tym jak podczas brania urozmaicać swoj trening tak zeby był dobry...
jeśli biorąc HMB miesiąc (okolo) i drugi miesiąc (okolo) trzeba zrobić sobie przerwe to zastanawiam sie czy nie było by dobre co 2 miesiące troce zmieniać trening tzn przykładowo podajac klatke
PIERWSZE 2 miesiące - 1). wyciskanie lezac sztangi 4serie. 2). wyciskanie lezac hantle 4 serie. 3). wyciskanie wąskim chwytem 4 serie. 4). rozpietki na linkach
DRUGIE DWA MIESIACE(drugi cykl HMB trening podobny z tym ze zmienione zostaną dwa ostatnie cwiczenia a dwa pierwsze zostaną bez zmian) - 1). wyciskanie lezac sztangi 4serie. 2). wyciskanie lezac hantle 4 serie. 3). Opuszczanie ciężaru za głowę lezac oburacz. 4). rozpietki na hantelkach
TRZECIE DWA miesiące (trzeci cykl z tym ze zmienione zostaną dwa pierwsze a dwa kolejne bez zmian)
CALA ZASADA polegać NA TYM, CO 2 miesiące BEDE zmieniać TYLKO DWA CWICZENIA ALE I TAK każde W SUMIE BEDZIE ROBIONE LACZNIE 4 MIESIACE.
Prosze o porade.
DZIEKI