Autor Wątek: Powtorzenia  (Przeczytany 5906 razy)

korneliuszDyk

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« dnia: Czerwiec 04, 2016, 16:26 »
Czesc!
Mam do was pytanie. Jestem po okresie przystosowawczym i teraz zaczolem sie rzeźbić zeby później zeby miec porządny fundament do budowania masy. Mam 178cm wzrosu i 70kg(gdzies 5kg tluszczu) i ostatnio przy końcowych seriach zdarza mi sie ze wykonuje ta sama liczbę powtórzeń do konca. Nijak mogę wycisnąć ten raz wiecej tylko dokładnie 5 razy i tak do końca 14,15,16 seria jakbym wogule nie tracil sil(robie 2min przerwy). zmniejszyć czas odpoczynku czy dorzucić wiecej serii az do nie udanego powtorzeniaż mój staż to 3miesiace.

Wcincinacin

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2016, 16:48 »
z tym rzezbieniem, fundamentem itd to Ci sie coś chyba pomieszało
tej drugiej czesci nie rozumiem

po ile robisz serii i powt ?

korneliuszDyk

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2016, 17:20 »
Mam cholernie rozciągnięte miesnie, nie są ubite chce sie najpierw podrzezbic później zmasowac.
powtorzenia: 13-12,10,8,7-6,5,5,5,5... 12-16 serii nie probowalem do 2 serii

Sanora-Ogl

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2016, 17:35 »
ile 2 seri wyciskania płasko robisz :o :| czlwoieku długo tak niepociagniesz ! zajebiście wielki błąd

chyba ze 2 seri na duze partie chociaż to tezwielki błąd powinno byc około 12 a ty ćwiczysz dopiero 3 meichy

ImotywallegroI

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2016, 17:38 »
i z czego chcesz sie wyrzezbic, jak nie masz fundamentu którym jest MASSSSA

dobra masa jest jak mercedes A klasa :D

korneliuszDyk

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:22 »
robie 12-16 serii Wiesz jakbym zaczął robić masę to wyglądałbym w obecnym stanie dość śmiesznie :D Chce sie najpierw wyrzezbic, nadac mięśnia odpowiedniego kształtu i dopiero później zacząć ostro masowac.

ImotywallegroI

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:30 »
kuźwa herezje szerzysz

Sanora-Ogl

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:30 »
ale 12-16 serii na calapartiebo wczesniej zrozumiałem ze samego wyciskania

seoonetopp

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:30 »
Chce sie najpierw wyrzezbic, nadac mięśnia odpowiedniego kształtu i dopiero później zacząć ostro masowac.

kolesie z 3 na lapie i do tego z rzezba wyglądaj śmiesznie To masa jest fundamentem a nie rzezba! Myslisz pewnie ze masa to tluszcz albo coś podobnego , otoz przy twojej wadze zapenw masz szybka przemianę materii i robiąc masę i tak nie będziesz mial ani grama tluszczu, masa miesniowa to miesien który musisz miec zeby go poetem rzezbic, to tak jakby Michl Aniol chciał rzebic bez marmuru :lol:

ImotywallegroI

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:47 »
suchara z siebie chce zrobić i tyle - rzeźbę bedzie mial (jak zwal tak zwal), ale nie bedzie to rzezba z pompa

korneliuszDyk

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 04, 2016, 18:59 »
Niestety mam tendencje do ciazy spozywczej.
Nie da sie pojsc jakoś na kompromis pomiędzy rzezba a masaż I jak z tymi powtórzeniami robie 12-16 serii na jedna partie miesni pierwsza seria 12 powtórzeń przeważnie później spada 10,8,7,6,5,5,5... i to 5 sie utrzymuje do tej 12 serii.
zwiększyć ilość serii? I nie chce byc 30cm sucharem :D Chce sie odtłuścić z tego ci mi przybylo przez te 3miesiace(10kg) i dopiero masować a nie dopakowywać brzuch

Sanora-Ogl

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 04, 2016, 19:19 »
ale ty robisz te 12 serii na partie czy w jednym cwiczeniu ?? boz tegoco piszesz wychodzi na to ze w 1 cwiczeniu

a i jeszcze jedno ty chcesz sie rzeźbić 5 powtórzeniami dziwny jetses koleś

ImotywallegroI

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 04, 2016, 19:40 »
a moze przyczyna tkwi w tym, ze jak jesteś przyssany do zarla to wpierniczasz az masz brzuch pelny? zrob sobie 5-6 (a nawet 6-7) mniejszych posilkow, jedz na bierzaco i unikniesz tej ciazy, a w efekcie brzuch bedzie na w miarę płaskim poziomie

Sanora-Ogl

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 04, 2016, 19:49 »
zacznij robić ten brzuch spal gonajlpeiej 6W

seoonetopp

• Użytkownik
  • **
Powtorzenia
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 04, 2016, 20:10 »
To terz juz nie Qmam , chcerz sie odtłuścić caly czy tylko brzuch chcerz stracic??? jeśli brzuch to zrob tylko 6W i sie go na bank pozbędziesz

Tags: