Griswold-So... i tak... i nie.
Ze wzgledow bezpieczeństwa lepiej łykać po posilku... by Thermal był efektywniejszy, na pusty zoladek.
Z fizjologicznego punktu widzenia, kidy organizm zwieksza metabolizm (przyspiesza go Thermal), na pierwszy ogień leci glikogen, który jest spalany bardzo szybko, później organizm pobiera energie z odłożonej tkanki tluszczowej, jednym słowem ja spala.
I teraz, jeżeli coś zjemy, to dostarczymy pewna ilość kcal, które organizm na bieżąco bedzie palil.
Tak wiec nią ma sensu np.
trening kardio po posiłku Po ok.
2-3 godzinach jak najbardziej.
Z drugiej jednak strony, zbyt szybkie spalanie na czczo, prowadzi do zbyt szybkiego spadku cukru we krwii.
Stad mdlosci, mroczki przed oczami, zawroty glowy.
Trzeba wiec to jakoś wysrodkowac.
Z doswiadczenia powiem wam, ze opracowałem pewien sposob Wystarczy naczczo wypic odzywke bialkowa zlozona z bialka szybko przyswajalnego, np.
WPI/WPC (ja np.
naczczo Thermala popijam odzywka), odczekać ok.
30-4 minut i rozpoczynać trening kardio.
Pod reka warto miec jakiś napoj izotoniczny (ja kupuje takie tablety Vigor, coś w stylu Pluszzzzzz - Energy z tauryna, kofeina, wit.
C, magnez itp) i jaaaazda Odzywka nie dostarczy tyle kcal... zwłaszcza z bialka szybko przyswajalnego, które po 30-4 minutach (wtedy zaczyna działaś Thermal) juz krąży we krwi stanowiąc wspaniały antykatabolik). Mamy antykatabolik, Thermal zaczyna dzialac, pod reka izotonic... co wiecej? I jazda trening kardio naczczo