Autor Wątek: Jak i kiedy??  (Przeczytany 4049 razy)

primacrQui

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« dnia: Sierpień 21, 2016, 08:50 »
Chodzi mi o to, że chce jednego dnia robią biceps z tricepsem.
I nie wiem jak po3aczya pozostałe partie... Za3u?my że bym robił trica i bica w poniedziałek.
Czyli zostaje jeszcze klata, plecy, nogi, barki, kaptury, przedramie.... Jak mam to zrobia.A ćwiczę trzy razy w tygodniu oniedza3ki, srody, pićtki.

Renee1985

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2016, 09:19 »
ja tez mialem ten dylemat i trener z siłki mi rozłożył treningi nastepujaco:

-poniedzialek-biceps,triceps(cwiczenia na przemian superserie ), przedramię

-sroda-klatka i barki(bez tylnych partii), nogi

-pićtek-plecy z tylnymi częściami barkow, kaptury...

nie zapominaj o brzuchu przy każdym treningu :lol:

elo...

Cirldo-K

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2016, 09:31 »
Ja też robie jednego dnia biceps i triceps.
Po treningu czuje jakby mi miała zaraz skora na 3apach popekaa.
Niezły efekt daje.
Chociaż czasami jak bardzo mocno spompuje biceps to przy treningu tricepsa nie mogę do końca ugiaa reki :lol: Ahhh... chyba też sobie musze rozpisać nowy trening bo coś przestoj sie robi.Pzdr.

Skene10M

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2016, 10:46 »
Renee1985 bardzo ciekawy plan.
Mog3bys rozpisać go dokładniej chodzi mi głównie o ćwiczenia na biceps i triceps- jakie, ilość serii i powtorzen.
I ćwiczenia na barki w ten dzien bez tylnich partii i następnie ćwiczenia na tylnie partie.
U mnie też przydały by sie jakieś zmiany.
Pozdro.

jakubek1985

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2016, 11:36 »
ja powiem, że nie wyobrażam sobie robienia klaty, barkow i nóg na jednym treningu.
po pierwsze - zbyt dlugi czas ćwiczenia
po druge - za dużo cie?kich ćwiczen: wyciskanie na klate, na barki, przysiady.
po trzecie - jeżeli robisz w tej kolejności to przy barkach o ile robisz wyciskanie (a nie wyobrażam sobie żeby nie robia) to ciążysz na kregos3up co powtarza cie następnie przy przysiadach, a wyciskając na klatę angażujesz także barki i robiąc je zaraz po klacie są one przeciążone co wiaże sie ze spadkiem możliwosci dok3adnego i solidnego treningu.
także po treningu klaty i barkow nie da rady zrobią dobrego treningu nog.

ogólnie jednak jest ciezko dobrze pogodzia trening 3-dniowy, gdzie chce sie robią bic i tric razem.w takiej sytuacji lepiej ćwiczyć planem 4-dniowym.

HunsickeHarr

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2016, 11:52 »
Klatka + barki , a potem nogi + plecy, nie mówią już o klatce + barki + nogi, to troszke meczace :D Daltego rownierz bym doradzi3 4 dni, jeśli już koniecznie chcesz robią triceps z bicepsem.

TMadsen

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2016, 14:13 »
a potem nogi + plecy
ja bym nie radzi3 3aczyc pleców z nogami... tymbardziej jak ktoś robi najpierwsz martwy ciąg i kilka ćwiczen na plecy (m.in wiosłowanie) a potem przysiady to kregos3up ładnie dostaje...

ja bym proponowa3 takie rozwiazanie:
barki + nogi
klata + plecy
z odpowiednim doborem ćwiczen...

ale najlepszym rozwiazaniem, gdy jeden dzien poświęcasz na bic-tric jest system 4treningow tygodniowo

Renee1985

• Użytkownik
  • **
Jak i kiedy??
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2016, 15:24 »
ja również uważam ze to meczace ale coz...nie mam mozliwosci ćwiczyć 4 razy w tygodniu :!:
a według mnie przesada jest klatka-plecy... :motylanoga:
tak czy siek decydując sie na superserie w jakiś sposob inne partie na tym ucierpić macie tu racje z tym ze po klatce jest dość trudno zrobić dobrze barki dlatego tez byłem zmuszony robić je mniejszym ciężarem niz zwykle :!:
juz superserie skończyłem i patrzac z perspektywy czasu stwierdzam ze było warto :-)

Tags: