w1kt0rlk - ćwiczę non stop od wrzesnia 2005 r, czyli leci juz 6 miesiac, wczesniej chodziłem z bratem na siłkę ale to rzadko , mozna powiedzieć ze z 2 razy na miesiac, to raczej było sprawdzanie siebie niz cwiczenie na mase,a co robie:
codziennie staram sie pic max. dużo wody(z 4 litry bedzie)
staram sie jadac 5-6 posilkow,moje efekty są zadowalajace
wiadomo ze 1,5 cm w ciągu 40-45 dni to w obwodzie bicepsa dużo jak dla mnie ,
chociaż niektórzy twierdza ze to mało bo ze sterydami zrobili np 3-3,5 cm , co im to jednak da
jeśli to jest sztucznie zrobiione,
Mazioooo-a poza tym nie spodziewam sie cudow bo wiem ze cwiczenia na siłowni
wymagają ode mnie samodyscypliny,determinacji i systematyczności w trenigach które
zapewnia mi ciagle polepszanie swojej sily do granicy moich mozliwosci genetycznych i
rozwoju coraz to lepszego umiesnienia,a na to potrzeba czasu,i to bardzo dużo
wg mnie zasada jest prosta - ciezko zdobyte łatwo nie ucieka
ostatnio staram sie jest tlusta rybe bo ma kwasy omega3 które sprawiają ze mięśnie są bardziej podatne na insulinę co powoduje lepszy efekt anaboliczny
a co do mojej diety
to od momentu jak ćwiczę od wrzesnia to jadam dużo wegli ale bez liczenia ich i bilansowania posilkow , poprostu jak leci i efektem jest ze przytyłem 4 kg w czasie 4 miesięcy i troszke sadełka na ciele wyszklo , ale i tak mam mało tluszczu
jako węglowodany mam : platki owsiane, makaron, ryz i czasami jadam ziemniaki ale wydaje mi sie ze ryz jest lepszy bo ma jeszcze witaminy z grupy B które są odpowiedzialne z syntezę bialek w
rybosomach , maja male dzialanie anaboliczne dlatego staram sie zjadać chociaż jedno jajko codzien
z gory dzieki za porady
a wiadomo zeby zostaćc kulturysta trzeba ćwiczyć latami a nie miesiącami , a poza tym nie chce byc kulturysta tylko dobrze zbudowanym mezczyzna
w przyszłości
pozdrawiam wszystkich
i podpowiedzcie jeszcze jakie inne detale zachować w diecie, bo moje informacje na ten temat nie są az tak szczegółowe