Witajcie. Mam 16 lat. Caly rok 2004 poswiecilem na nabieranie masy. Do maja 2005 ważyłem 87 kg. W wakacje, uznałem ze taka waga jest wystarczajaca aby zacząć sie rzezbic. No i zaczęło sie... codzienne spacery, potem bieganie, i inne sporty. Do tego silownia i cwiczenia w domu we wlasnym zakresie. Waga obecna 75 kg. Aha wzrost 183cm.
Mam trzy problemy problemy:
1)Chce jeszcze poprawić rzeźbę
2)Prosilbym o skuteczna dietę na spalenie tluszczu
3)Dobry program treningowy (moze zawierać codzienne aeroby)
Chodzi o to zebym teraz na zimę nie przytyl, utrzymał rzeźbę a nawet ja poprawil. Od października chce zacząć stosować L-karnityne, chyba najlżejszy wspomagacz, ale wiecie, mam tylko 16 lat. Najwiekszym moim problemem jest apetyt. Nie wiem czy to w moim wieku normalne, ale rano zjadam 1 serek jogurt (7:00)i jestem najedzony. Kanapka z szynka chuda, bez masła (11:00), i teraz sie zaczyna od 15 do 18 zjadam wszystko co mam pod reka...
po 18 juz nie jem. ale wiem ze jeżeli zjadałbym jeszcze z 1-2 posilki male, ale w dużym odstępie czasu to bym nie mial problemu z troska o rzezbe.
Prosze pomozcie, wiem ze o dużo prosze, sporo czytam porad na tym forum, ale jeżeli możecie to ułóżcie coś specjalnego. Dzieki z gory.