"Jak mam zacząć ćwiczyć w czasie przerwy w treningach ? czyli mam budować masę czy sile ?"W tym czasie uczęszczaj na siłkę 3-4 razy w tygodniu.
twój organizm jest juz przyzwyczajony do wysilku.
Cel: masa.
W pilce nożnej to wazne.
"Jak mam trenować na siłce w czasie gdy toczy mi sie sezon i trenuje 4 razy w tyg.
?"Jezeli trening masz 4 razy w tygodniu, to musisz tak dysponować czasem, zeby te 3 razy przynajmniej na siłce bywac.
Trening sportowy, w tym przypadku pilka nozna jest na pewno wyczerpujacy, dlatego z regeneracja u Ciebie bedzie gorzej.
Pamietaj, zeby nie chodzić na siłkę zaraz po treningu, bo Twoja wizyta na siłowni bedzie strata czasu."Chcialbym zwiększyć szybkość jak to zrobić ? kumpel mi mówił zebym kupił sobie obciążniki na nogi i chodził lub biegał czasami i to mi pomoże nabrać szybkości ? jak myslicie ?"Wiem, ze taka metoda z obciążnikami pomaga nabrać szybkości u osób trenujących sztuki walki.
Wiec mysle, ze w Twoim przypadku tez to zadziala."Aha i w czasie jak zaczyna mi lekko sil brakować czym sie suplementować ? moze OLIMP CARBO ?"Jezeli czasami brakuje Ci sil to oznacza to, ze organizm na treningu, na meczu spala wiecej kalorii niz jesteś w stanie mu ich dostarczac.
Pierwsze co musisz zrobic, to zwiekszych ilość kalorii w diecie.
Z suplementów to gainer, lub odzywka weglowodanowa.
ponieważ będziesz chodził na silownie, to dobrze jest zaopatrzyć sie tez w bialko.
czyli Gainer + Wegle + Bialko.
Gainer to oczywiście polaczenie bialka i weglowodanow, ale węglowodany przydadzą Ci sie przed treningiem pilkarskim, gainer i bialko po silowni."i jeszcze jedno pytanie , na jakie mam partie miesni ćwiczyć aby wzmocnić strzal ?"Nogi, nogi, jeszcze raz nogi.
począwszy od lydek, kończąc na udach."Byc moze nie odpowiecie na wszystkie pytania, ale za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczny."Jak to nie odpowiemy... Odpowiemy !!